Mededelingen

 

22 november 2020

Het museum is weer open en ADI kan weer onderzoekers ontvangen.

Vanaf 25 november is het weer mogelijk om onderzoek bij het Arend Datema Instituut te doen.

Graag van tevoren reserveren via info@hkko.nl. Mondkapje verplicht.
Woensdag- en zaterdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur.


14 oktober 2020

GESLOTEN

Vanaf heden (14-10-2020) tot nadere berichtgeving is het Streekmuseum Baron van Brakell gesloten voor bezoekers.

Dit geldt ook voor bezoekers aan het Arend Datema Instituut.

Dit besluit is genomen ter bescherming van de gezondheid van onze vrijwilligers en bezoekers.
Wij hopen op uw begrip.


5 september 2020

STEM OP ONS !!

U kunt nog tot 25 oktober op ons stemmen bij de Rabo Club Support.
Als tweede stem bevelen wij u het Streekmuseum Baron van Brakell aan.

U kunt uw stem uitbrengen op de website:
https://www.rabo-clubsupport.nl/west-betuwe/deelnemers

 

De Historische Kring Kesteren e.o. is aangemeld bij Rabo ClubSupport om in aanmerking te komen voor een donatie, daar hebben we de hulp van andere eigenaren van een Rabo rekening voor nodig. Het bedrag dat wordt uitgekeerd aan de vereniging of stichting is afhankelijk van het aantal stemmen dat een vereniging of stichting krijgt en het beschikbaar coöperatief dividend van de lokale Rabobank.
Alleen leden van de Rabobank mogen stemmen. Elk lid mag 5 stemmen uitbrengen op de verenigingen en stichtingen, waarvan er maximaal 2 op dezelfde vereniging/stichting mag worden uitgebracht.

Natuurlijk ook de whatsapp-groep van uw familie inzetten. Want elke stem telt, toch?
Geef het aan iedereen door.

 


28 augustus 2020

Presentatie Jumboplaatjesboek
De Bloeiende Betuwe

De Bloeiende Betuwe is de titel van het boek dat op donderdag 27 augustus in het Streekmuseum Baron van Brakell is gepresenteerd. Het is een verzamelboek voor historische plaatjes, een actie van de Jumbo Lienden en de Jumbo Maurik. Harrie Kremers van Jumbo Lienden overhandigde burgemeester Jan de Boer van de gemeente Buren het eerste exemplaar. Het boek is tot stand gekomen met medewerking van de vrijwilligers van de Historische Kring Kesteren en Omstreken. Van twaalf dorpen uit het werkgebied van de Historische Kring kunnen plaatjes verzameld worden.

teste op tekstAlle medewerkers van de Historische Kring met de burgemeester van Buren en
Harrie Kremers van de Jumbo Lienden. Foto: Rick Reparon.

De Betuwe in bloei
Dat de Betuwe een van de mooiste streken van het land is, daar zijn we het allemaal wel over eens. In maart dit jaar ontstond het ambitieuze idee bij Jumbo Lienden en Maurik om een historisch album te maken van maar liefst 12 dorpen; Lienden, Maurik, Ommeren, IJzendoorn, Rijswijk, Ochten, Echteld, Opheusden, Kesteren, Eck & Wiel, Ingen en Zoelen. Dit omdat elk dorp zijn eigen identiteit heeft maar er vanuit het ontstaan van de dorpen ook veel overeenkomsten in hun geschiedenis zijn te ontdekken. De vrijwilligers van de Historische Kring, het Arend Datema Instituut en het Baron van Brakell museum omarmde het plan vol overgave en er werd een team van 16 schrijvers geformeerd. Toen, nog niet wetende, dat er elk moment een zwarte bladzijde in de geschiedenis bijgeschreven ging worden. De Corona-crisis brak uit precies in de periode waar dit gebied bekend om staat; de bloesemtijd. Toeristen bleven weg, de horeca moest dicht en bloesemtochten en andere evenementen werden afgelast. De werktitel van het boek ‘De Betuwe in bloei’ kreeg een bijzondere lading. Het troostlied van net na de tweede wereldoorlog ‘Ooit zal de Betuwe in bloei weer staan’ kon weer van stal worden gehaald. Al met al heeft het geresulteerd in een werkelijk prachtig boek met zo’n 300 unieke foto’s waarvan er 216 spaarplaatjes zijn geworden. Deze plakt u zelf in een kwalitatief zeer hoogstaand boek. Dit boek kunt u gratis afhalen bij Jumbo Lienden en Jumbo Maurik tegen inlevering van de flyer die iedereen in deze plaatsen deze week per post ontvangt. Wij wensen u daarom heel veel lees- en verzamel-plezier en hopen dat u met nog meer trots kijkt naar de Betuwe. De Betuwe die, wat er ook gebeurt, ALTIJD in bloei zal staan.

 


 

Archief   In dit archief kunt u de eerder geplaatste mededelingen nog eens nalezen.

Adresgegevens

Provincialeweg 21
4032 NZ Ommeren
Tel. (0344) 60 74 31
b.g.g. (06) 10 71 09 90
E-mail: info@hkko.nl

Openingstijden
Van 1 april tot 1 november:

woensdag t/m vrijdag
van 13.00-17.00 uur
zaterdag van 11.00-17.00 uur

Openingstijden
Van 1 november tot 1 april:

woensdag en zaterdag
van 13.00-17.00 uur

Lid worden? Klik hier!