Verschenen Verenigingsbladen

Bij de HKK&O en ADI zijn de volgende periodieken verschenen:

2017 – heden: De Baron
1983 – 2017  : Nieuwsbrief van de HKKO
1974 – 1982  : Tabula Batavorum, mededelingenblad van de HKKO
1968 – 1973  : Mededelingenblad van de HKKO

 


 

De Baron

In november 2017 is de eerste uitgave verschenen van “De Baron”, een uitgave van ADI en HKK&O als opvolger van de aloude “Nieuwsbrief”.
Hieronder vindt u een overzicht en inhoudsopgave van “De Baron”, de meeste van deze uitgaven zijn nog te koop bij het ADI. Oude jaargangen kosten € 2 en de nieuwste € 4,95 per stuk, dit is exclusief verzendkosten.
Heeft u vragen over de inhoud of wilt u een exemplaar bestellen dan kunt u mailen naar info@hkko.nl.
De nummers tot 3 jaar terug kunt u als pdf inzien.

In elke aflevering vindt u ook en voorwoord van de voorzitters, nieuws en/of te houden lezingen van de HKK&O, ACR en de HKMB, Mededelingen, Nieuws RAR, Column van Pitje, Bestuurssamenstelling en een Colofoon. Ook zijn er de notulen in opgenomen, of los bijgevoegd, van de ALV en de jaarverslagen.

 

Voorzijde Inhoudsopgave
Augustus 2023, Jrg 06 – Nr 03
De Midden-Betuwe en Zuidelijke Vallei in het eerste millenium; Van hulpvereniging tot Wijkverpleging; Eck en Wiel Den Hul deel II; Tabula Batavorum jaarboek no. 24 in de terugblik reeks; Uit een oud receptenboekje VI, Caramelsappels met rozijnen; Archeologie, Twee bijzondere fragmenten; Rubriek Vondsten: Archeologiedagen 16 en 17 juni 2023; Opheusden, De boerderij op De Voorste Kei en boerderij De Kei; Kwartierstaat van Stoffel van Eldik; Eck en Wiel en de Proosdij van Elst; Museumstuk, Samurai zwaard of sabel; Zoektocht naar de ‘Nazischat’; Schenkingen 1e helft 2023; Najaars- en wintercursussen ADI.

 

 

.

Mei 2023, Jrg 06 – Nr 02
Eck en Wiel, Belangrijk wapenstuk gerestaureerd; Dodewaard: De jeugdherinneringen van Frits van Schaik; De vermeende nazischat te Ommeren; Leenaktenboek over vijf morgen land te Ingen; Lienden/Ommeren, over een pannenfabriek en perceelsnamen; Uit een oud receptenboek, Deensche rijst; Eck en Wiel, Kasteel Den (Hooge) Hul, deel 1; Een heel oud kapstokje; Uitwerking van grafveld Prinsenhof te Kesteren; Kwartierstaat van Gerrit van Maanen; Vraag: Waar was de brand?; Van erfpacht naar leengoed, Beatrix hofstede, met en zonder boerderij; Een foto met kersenplukkers, wie zijn dit?; Rubriek vondsten: Verhuizing van het archeologisch depot.

 

 

.

Februari 2023, Jrg 06 – Nr 01
Rijswijk, Kasteel Hoekenburg en de tombe in de kerk; Elbert Carsilius van Pallandt; Vrijwilligers gezocht; Glas in lood raam; Schenkingen in 2022; Maurik 1967, familiereünie; Romeinse steenbouw in Ingen?; Het verband tussen molen de Hoop en molen de Palm; Kwartierstaat van Cornelis Marinus Laset; Uit een oud receptenboekje; Rectificatie op “Het wapen van de familie Van Balveren”; Gedichten; Rubriek vondsten, Opgraving Bleekveld Tiel.

 

 

.

November 2022, Jrg 05 – Nr 04
55 Jaar Historische Kring Kesteren en Omstreken; Het boerenkarretje; Evacueren voor oorlog en watergevaar; Een jeugdfoto van mijn vader; Den Swarten Ruijter; Uit een oud receptenboekje; De eerste Van Hattems in Ingen en omgeving; Tabula wederopbouw, thema 2022; Rectificatie op “Het wapen van de familie Van Balveren”; Kwartierstaat van Albertus Johannes van Beek; Naar de stad Zaltbommel (excursie); Genealogisch onderzoek loopt vast, wat is er allemaal mogelijk; Rubriek vondsten, Aardewerk van eiland van Maurik, Bronzen beeldje en strijdknots.

 

 

.

Augustus 2022, Jrg 05 – Nr 03
Even voorstellen; Onze nieuwe tentoonstellingen; Raadsels rond het Heerlijkheidswapen van Wiel; Uit een oud receptenboekje; Monografie oorlogsevacuatie: Alsof je er bij was; De wagenmakerij, een oud boekje met prijzen; Het wapen van de familie Van Balveren in de Betuwe; Wat zou ‘De Oude Geurt’ gevonden hebben van Fruitbedrijf De Nijburg-Hien; Kwartierstaat van Elize Francinus Peter Johannes van Zoest; De jaarlijkse excursie; Operatie Ooievaar; Rubriek vondsten, speerpunt, zilveren munt, klingen, stenen bijl; Nieuws van Tabula Batavorum.

 

 

.

Mei 2022, Jrg 05 – Nr 02
Even voorstellen; Vrienden van de Wijenburg, Over twee vroege Echteldse predikanten; Twee slagersattributen; Wie was Cornelis van Werckhoven; Een uitkijktorentje op een oude kaart?; De grote leesplank; Een bijzondere steen uit Aalst; Kwartierstaat van Floris de Wit; Simon Gerard Prins; Een Keulse reis langs Eck en Wiel; Uit een oud receptenboekje; Rubriek vondsten, ring, spinstenen en munten; Schenkingen 2021-2022.

 

 

.

Februari 2022, Jrg 05 – Nr 01
Even voorstellen; Zoektocht naar oud-inwoner van Beusichem; Flipje het fruitbaasje; Ingen: Een uitkijktorentje op een oude kaart?; Het thema van het jaarboek Tabula Batavorum 2022; Oud Hollands wiegje; Ingen: Bijzondere grammofoonplaatjes uit 1947; Waar vindt u nieuws op de website; De Prenten van Roeland van Eijnden; Kwartierstaat van Evertje Vink; Verslag lezing Emile Smit.

 

 

.

November 2021, Jrg 04 – Nr 04
In memoriam Jan Jager; De Pottum identiek aan het 9e eeuwse Podarwic?; Uit paal ontfangen; Kustgeschut in Ochten; Over kortwagen en rammelaar; Rubriek vondsten; Liendens slachtoffer bij bewaking NSB-gevangenen (vervolg); Kwartierstaat Hendrik Peters; De beneficiarii in Kesteren; Nieuws van de jeugdwerkgroep; Verslag lezing Jan de Kleuver; Naschrift over de Nabalia.

 

 

.

Augustus 2021, Jrg 04 – Nr 03
De Haar en Het Weitje; Lakemond; van Lutterveld – van Luttervelt; Bronvermelding, wat moet ik ermee; Het verhaal van Sint-Joris en de draak; Nieuws van Tabula Batavorum; Kwartierstaat van Elisabeth Roelofsen; Een Eeuwenoude brug De Meerboom; Ommeren en Lienden, Nagraaf. De Romeinse Nabalia; Bedankt voor de schenkingen.

 

 

.

Mei 2021, Jrg 04 – Nr 02
Even voorstellen: Lex van der Linden, Anna Coolsma, Frans Nieuwenhof; Dodelijk ongeluk bij bewaking NSB-gevangenen; De Tempeliers in Ingen; De Kroonheuvel in Ommeren; Honkvast in Kesteren; De appeltjes van Archimedes; Verdwenen landgoed Het Hornixveld; Kwartierstaat van Aagje de Hartog (en opmerkingen op pag. 39); De Commanderie van Ingen; Hoogwater en IJspret; Reactie op klassefoto en nieuwe onbekende foto.

 

 

.

Februari 2021, Jrg 04 – Nr 01
In memoriam Edwarn de Walle en Hans Borgstein; Lienden-Ingen: Het verhaal achter de Duikerskampweg; Laatste aanwinst in de Boerenwagen-afdeling: Een tweewielig bokkenwagentje; ‘Terugblik, Belevenissen in Oorlogstijd’, 21e Jaarboek Tabula Batavorum; Ingen: De Verhuizensestraat een oude pelgrimsroute?; Handgraanmolen en verstekzaag; Streekmuseum Baron van Brakell digitaal te zien; Dagdromen van onze vicevoorzitter; Hofstede De Spiegelenburg; Kwartierstaat van Teunis Winkelman; De afstamming van dokter Guépin uit Ommeren; Maurik, Eck en Wiel, Ingen: De families Van Hellenberg en Hubar.

 

 

.

November 2020, Jrg 03 – Nr 03
Speurtocht naar mijn afkomst; Leendert Versnel; Toen en Nu; Raadsels rond hofstede Den Zandweg; De ‘heersende ziekte’, toen en nu; Kwartierstaat van Gijsbert van de Kolk; Uit het leven van een dorpsdokter; Niet naar Duitsland; Presentatie Jumboplaatjesboek; Ophemert geeft geheimen prijs; Werkgroep Kinderen en Archeologie; Opgraving bij FruitNL.

 

 

.

Augustus 2020, Jrg 03 – Nr 02
Begonia’s voor Peter Hill; Ingen, Watersnood in de Betuwe in december 1944; Een nieuwe website; De nasleep van de oorlog in de Betuwe; Expositie over steenfabriek Ten Cate in Lienden; Kwartierstaat van Klaas van Leijen; Een familieschandaal op Ottenstein; Kwaliteitscontrole van graan; Cunera deel V, Een gekerstende godin of aanbeden heldin; Een klassenfoto uit Lienden; Pitje, De oorlogsjaore vjertig in Heuze.
HIER vindt u de pdf versie.

 

 

.

Februari 2020, Jrg 03 – Nr 01
De verhalen rond Cunera – deel IV; Een LO-kern in Ingen; Cuijlenburgs Hofstad; Fragment van een Romeinse ruiterhelm uit IJzendoorn; Interview met Conny van der Heyden-Versnel; Kwartierstaat van Christina Johanna van Voorthuizen; Tabula jaarboek 2020.
HIER vindt u de pdf versie.

 

 

.

November 2019, Jrg 02 – Nr 03
William Leech uit Manchester; Cunera deel III; Huize Nederwijk; Een Romeinse weg in Ingen?; Een oude (molen)steen in Ingen; Een 75 jaar oude stafkaart; Administratie van het Fonds Hulpbetoon; Kermestein te Lienden?; Een raadselachtig kamertje in de Cuneratoren; Kwartierstaat van Ariën Jordaan; Chiel Hilbert, een vrijwilliger; Over Piet Verweij; Verslag Archeologische begeleiding in Buren; Een Romeins huwelijk in Ommeren.
HIER vindt u de pdf versie.

 

 

.

Juli 2019, Jrg 02 – Nr 02
Jaantje Hol (deel 2); Cunera en de tijd van de Kruistochten (deel 2); William Leech uit Manchester; Ten onrechte beschuldigd (Johannes van Zanten); Culemborgs Kamer – Mariënburg te Maurik; De opening van de ArcheoHotspot op 3 mei 2019; Is het Romeinse Castra Vetera hetzelfde als Kesteren?; Kwartierstaat van Coenraad de Kat; André van Ingen, zo meester, zo leerling; Een La Tène armband; Een Romeins huwelijk op een oogstfeest; Boerenwagen met een kromme dissel.
HIER vindt u de pdf versie.

 

 

.

Februari 2019, Jrg 02 – Nr 05
Jaantje Hol; Het leven van de Heilige Cunera (deel 1); Een spectaculair luchtgevecht boven Dodewaard; Kesteren een Romeinse legerplaats?; Utrecht of Kesteren?; Kwartierstaat van Thomas van der Linden; Tabula jaarboek 2018 en 2019; Privacywetgeving; Portret André Schaaij; Het Hiense huis Den Esch; Een kinderpostoel en een draadrijger; De bruisende Archeo Hot Spot; Een portret van Joop van Ommeren.
HIER vindt u de pdf versie.

 

 

.

November 2018, Jrg 02 – Nr 04
Ferdinand van Hemmen, Het landschap als hartstocht; Het Haagje in Lienden; Betuwse Barensweeën; En eeuwig stromen de rivieren; Kwartierstaat van Cornelis Dries Tap; Weckflessen, Waterputten en Weverijen; Kenniscentrum voor de Archeologie van de Betuwe; Schoenmakerij, de Schalm machine; Een Romeins Fibulapaar uit ca. 70-200.
HIER vindt u de pdf versie.

 

 

.

Augustus 2018, Jrg 01 – Nr 03
De schoolplaat; De Heerlijkheid Leede en Oudenwaard; De kunst van de gladde kin; Station Kesteren; Frans Nieuwenhof over Genealogie; Een raadselachtig Medaillon; Kwartierstaat van Evert van Blijderveen; Vervolg op de Vosseneng in Meerten; Raadsel piepklein vijzeltje; Over de prijs van pannen, poetsdoeken en een daggelder; De Huzaar ut Heuse.
HIER vindt u de pdf versie.

 

 

.

Maart 2018, Jrg 01 – Nr 02
Gouden jubileum; De Goudschat van Lienden; Een klooster te Lienden; Waar stond Hofstad De Vossenengh; Boerenwagens; De Rijn; Kwartierstaat Dirk Jacobus Scholtus; Voorlichting van de kansel; Een droom van een draaimolen; De fiets van dokter Borst; Herveld, De Steenen Kamer.
HIER vindt u de pdf versie.
November 2017, Jrg 01 – Nr 01
Julius Caesar in het Rivierengebied; Portret Dits van Beusichem-van Ossenbruggen; Stoomgemalen, Heiligen en de eerste weerman; Huize Kortenhoeve; Het Walhalla van de archeoloog; Kwartierstaat Frans van Lavieren; Tabula jaarboek 2017.
HIER vindt u de pdf versie.

 


 

 

Nieuwsbrief van de HKKO

In bijna elke uitgave vindt u ook nog een colofoon, agenda, van de voorzitter en/of redactie, bestuurssamenstelling van HKK&O, ADI en HKMB en soms cursus informatie, schenkingen, schoonmaak, oproepen vrijwilligers en uitnodigingen.

Nieuwsbrief HKK&O
Jrg. 35, 2017
Nummer 1
Nummer 2
Nummer 3
Nummer 1
Lezingen HKKO&O; Vondst Romeinse Gem; Jaarboek 17: Betuws mengelwerk; Kwartierstaat: Jan Willem Franken; Excursie HKKO Steendrukken en Postels bier; Lezingen HKMB; Bewoningsgeschiedenis van Opheusden; Pitje: Van heure zegge, Maije de boomkwéker, het un natuurtuin.Nummer 2
Lezingen HKK&O Kesteren; Herdruk Betuwse Historische; Monografieën; Jaarverslagen; Verslag opgraving Medel; Werkgroep archeologie; Uit de historie van Herveld; Kwartierstaat Hendrik Aart Verbeek; Algemene ledenvergadering 2017; Lezingen HKMB; Excursie HKMB 2017; Kan papaver in de Betuwe geteeld worden?; Column Pitje; Notulen Algemene Vergadering 2016; In Memoriam: Michaël BreemanNummer 3
Een nieuwe herfst; De passie van een piepje; De wetplank; HKK&O lid Hans Brons Koninklijk Onderscheiden; Een topvondst; Vijftigjarig jubileum; Kwartierstaat Dirk van Dam;
Najaarsexcursie HKK&O; Column Pitje
Nieuwsbrief HKK&O
Jrg. 34, 2016
Nummer 1
Nummer 2
Nummer 3
Nummer 1
Lezingen HKK&O; Marcus Antonius en Ingen; Tabula 2015; Klompenpaden; Gelderse Museumdag; Dijkverzwaring Rijswijk; Straatnamen Casterhoven; Kwartierstaat: S.M. van Ommeren; Mysterieus voorwerp; Bijzondere vondst Rijswijk; HK Midden-Betuwe; Verslag excursie; Historie Herveld – H. de Regt XVI; What’s in a name II: Alemannen; Regionaal Archief Rivierenland; Dialectwoorden 27; Historische foto’s; Pitje: Maagdenhuis; Korte BerichtenNummer 2
Lezingen HKK&O; Speelwagens; Jaarverslagen; Ledenvergadering 13 april 2015; Historische foto Latenstein; Kwartierstaat: Klazina van Neerbos; HK Midden-Betuwe; Julius Civilis; Historie Herveld – H. de Regt XVII; Regionaal Archief Rivierenland; Dialectwoorden 28; Historische foto’s; Pitje: Gradje; Korte BerichtenNummer 3
Veranderingen in het bestuur; In memoriam Folkert Schuurman; Lezingen HKK&O; Excursie 2016, Het grensgebied van Noord-Brabant en België; Kwartierstaat: Roelof van Kleef; De honingpers; HK Midden-Betuwe; Virusziekten in Betuwse aardappels; Historie Herveld – H. de Regt XVIII; Pitje: Upke de boomkwèker
Nieuwsbrief HKK&O
Jrg. 33, 2015
Nummer 1
Nummer 2
Nummer 3
Nummer 1
Lezingen HKK&O; Perceelsnamen 2: Kapel en Forten; Tabula Batavorum; Dagboek Otto van Wijhe 1574; Excursieverslag; Kwartierstaat: Antje van Oort; De versierden paasos; Overste J. M. Kolffstraat; Eerste lezing in Ommeren; Historie Herveld – H. de Regt XIII; HKMB Activiteiten dec/jan/feb; Regionaal Archief Rivierenland; Dialectwoorden 24; Historische foto’s; Pitje: Moppers; Korte BerichtenNummer 2
Lezingen HKK&O; Ingen/Ommeren: What’s in a name; Notulen Ledenverg. HKK&O 2014; Uitnodiging Ledenverg. HKK&O; Jaarverslagen; Kwartierstaat: Cornelia Brienessen;
Familie Brienessen: pachter veer; Ontvangstzaal in gebruik genomen; De gouw Ganip; Historie Herveld – H. de Regt XIV; HKMB Activiteiten mrt-mei; Regionaal Archief Rivierenland; Dialectwoorden 25; Historische foto’s; Pitje: Lèèftijd; Korte BerichtenNummer 3
Lezingen HKK&O; Museum officieel geopend; Excursie 10 oktober 2015; Maarten van Buren uit Buurmalsen; Tot Hier… en niet verder; Romeinen en Franken; Kwartierstaat: Hendrik Dirk Verwoert; Klompenpaden geopend; Biografie Baron van Brakell; Lezingen HK Midden-Betuwe; Ommeren en de Lousberg; Historie Herveld – H. de Regt XV; What’s in a name: Walburgis; Regionaal Archief Rivierenland; Dialectwoorden 26; Historische foto’s; Pitje: Onraad in de vijver!; Korte Berichten
Nieuwsbrief HKK&O
Jrg. 32, 2014
Nummer 1
Nummer 2
Nummer 3
Nummer 1
In Memoriam: Hans van den Hatert; Herinneringen aan Hannes; Lezingen HKK&O dec/jan/feb; Waldeckerland; Boek over Renkumse Veer; Excursieverslag 12 oktober; Kwartierstaat: Frans van Lavieren; Muzikale Mo(NU)menten; Tabula Jaarboek; Gelders Boerenerf 2013; Historie Herveld X H. de Regt; HKMB Activiteiten dec/jan/feb; Regionaal Archief Rivierenland; Dialectwoorden 21; Historische foto’s; Pitje: Gaart; Korte BerichtenNummer 2
HKMB In Memoriam: W. van der Horst; Lezingen HKK&O mrt/apr/mei; Peutinger kaart; Aalst en Wijck; Notulen Ledenvergadering 2013; HKK&O Ledenvergadering 2014; Kwartierstaat: Johanna Boers; Jaarverslagen; Historie Herveld XI H. de Regt; HKMB Activiteiten mrt/apr/mei 36-37; HKMB Ledenvergadering 2014; Regionaal Archief Rivierenland; Dialectwoorden 22; Historische foto’s; Pitje: Pietje van Antoon; BerichtenNummer 3
HKMB Oorlogsherdenking 26 okt.; Lezingen HKK&O mrt/apr/mei; Perceelsnamen; Begraafplaats Dodewaard; Thebaanse Legioen; Vrienden van de Wijheburg; Excursie 2014 De Maas over!; Kwartierstaat: J. H. v. Osenbruggen; De rommelpot in Lienden; Romeinenweek 24 mei; Kerkarchief Hien-Dodewaard; Historie Herveld XI H. de Regt; HKMB Activiteiten sept/okt/dec; Regionaal Archief Rivierenland; Dialectwoorden 23; Historische foto’s; Pitje: Van heure zegge; Berichten
Nieuwsbrief HKK&O
Jrg. 31, 2013
Nummer 1
Nummer 2
Nummer 3
Nummer 1
Lezingen HKK&O dec/jan/feb; Zwembad ‘De Zandbol’ Eck en Wiel; Excursieverslag 13 oktober; Archeologie: Vondst denarius; Appelenburg: Restanten; Kwartierstaat: Aart van Gijtenbeek; Boek De Neder-Betuwe; Tabula Jaarboek 2012; HKMB: Lezingen jan/feb 2013; Historie Herveld VII Herman de Regt; Regionaal Archief Rivierenland; Dialectwoorden 18; Historische foto Herveld; Hannes: Dom, dom…; Korte BerichtenNummer 2
Lezingen HKK&O mrt/apr/mei; Karel Ramondt als dichter; Jaarverslagen; Appelenburg: Eiken Balk; Kwartierstaat: Pieter van Lent; Notulen Ledenvergadering 2012; Twee bijzondere vondsten; HKMB: Activiteiten mrt/apr/mei; Historie Herveld VIII H. de Regt; Regionaal Archief Rivierenland; Dialectwoorden 19; Historische foto Dodewaard/Avezaath; Hannes: Vergeten…; Korte BerichtenNummer 3
Lezingen HKK&O sept/okt/nov; `Stadtrecht’ voor Kesteren; Gedobbel om een sarcofaag; Lintje voor Wil van Schaik; Macht en Pracht – Monumentendag; Nederbetuwse schippers 1560-1604; Kwartierstaat: H. F. Hoefakker; Muzikale Mo(NU)menten; Excursie 2013: Giessenlanden; Werkgroep Archeologie Veteranendag 2013; HKMB Activiteiten najaar 2013; Historie Herveld IX H. de Regt; Molen ‘De Vink’ Herveld; Regionaal Archief Rivierenland; Dialectwoorden 20; Historische foto; Voorgang Ommeren; Hannes: Ome Aorie; Korte Bericht
Nieuwsbrief HKK&O
Jrg. 30, 2012
Nummer 1
Nummer 2
Nummer 3
Nummer 1
Lezingen dec., jan. en febr.; Widukind – Joke Honders; De Hoge Woerd – Kobus van Ingen; Tabula Batavorum – Jaarboek 2011; Kwartierstaat A. C. D. van der Linden; Excursie 2011: Verslag; Werkgroep Zetten: Lezingen; CNME ‘t Pakhuis Hemmen; Reg. Archief Rivierenland; Kerstverhaal – Hans v. d. Hatert; Briefhoofd; Opheusden: Vanaf de Dijk; Uit de historie van Herveld (IV); Historische foto; Dialectwoorden 15; Hannes: Te pas komme; Korte BerichtenNummer 2
Lezingen maart, april en mei; Rotkoorts – Karel van den Berg; Notulen Jaarvergadering 2011; Jaarverslagen; Kwartierstaat: A. C. van Reeden; Dialectwoorden 16; Werkgroep Zetten: Lezingen; Briefhoofd; Reg. Archief Rivierenland; De Pòjepoel in Andelst – J. Everdijk; Huis Ter Leede – Joke Honders; Uit de historie van Herveld (V); Historische foto; Hannes: Glazen bol; Korte BerichtenNummer 3
Lezingen HKK&O sep/okt/nov; Rotkoorst 2 – Karel van den Berg; Excursie 2012 – 13 oktober; Scherven: archeologie naar Nijmegen; Over Romeinse straatnamen; Zwerfsteen: grafsteen in Echteld; Kwartierstaat: Bartje Pansier; Lintjesregen; De Appelenburg; HKMB: Lezingen sep/okt/nov; Historie Herveld VI Heman de Regt; Dialectwoorden 17; Regionaal Archief Rivierenland; Historische foto; Hannes: Prettestoel; Korte Berichten
Nieuwsbrief HKK&O
Jrg. 29, 2011
Nummer 1
Nummer 2
Nummer 3
Nummer 1
Lezingen dec., jan. en feb.; Opheusden: Het veer (II); Uit de historie van Herveld (I); Week van de Geschiedenis; Tabula Batavorum; Kwartierstaat Christ. G. Remmerde; Excursie De Gelderse Poort; Werkgroep Zetten: Lezingen; De grens over: Onderzoek in NRW; Vier eeuwen ‘De Plukroos’ (I); Winters in de (Neder-)Betuwe; Dialectwoorden 13; Regionaal Archief Rivierenland; Historische foto’s; Hannes: Doofstom; Briefhoofd; Korte berichtenNummer 2
Algemene Ledenvergadering; Lezingen mrt., apr. en mei; Opheusden: Het veer (III); Kerkarchief Echteld; Jaarverslagen; Dialectwoorden 14; Notulen Jaarvergadering 2010; Kwartierstaat Jansje van Heteren; Briefhoofd Van Leeuwen Opheusden; Werkgroep Zetten: Lezingen; Vier eeuwen ‘De Plukroos’ (II); Uit de historie van Herveld (II); Regionaal Archief Rivierenland; Historische foto’s; Column Hannes: Poole’; Korte berichtenNummer 3
Lezingen sept., okt, en nov.; Opheusden: Het veer (IV); Kerk van Ingen: Onbekend wapen; Station Kesteren; Op zoek naar familie in Amerika; Kwartierstaat Johannes Stoffelen; Excursie 2011: Steenwijk; Briefhoofd Van Hattem Kesteren; Werkgroep Zetten: Lezingen; Vier eeuwen ‘De Plukroos’ (III); Uit de historie van Herveld (III); Historische foto; Dialectwoorden 14; Column Hannes: Uitverkoop; Korte Berichten
Nieuwsbrief HKK&O
Jrg. 28, 2010
Nummer 1
Nummer 2
Nummer 3
Nummer 1
In Memoriam Henk Gerritsen; Lezingen sept., okt. en nov.; Viervoudige moord (4); Excursieverslag; Lier en Hoogstraten; Kwartierstaat Piet Thijssen; Uit de kerkenraadsnotulen Dodewaard-Hien; Boek Stoomboten aankondiging; Werkgroep Zetten: Lezingen; Briefhoofd: Van den Brenk Maurik; Aanbieding Tabula Jaarboek; Voor u gelezen; Aanbieding Kerkarchief Kesteren; Monumentendag 2009 Foto impressie; Dialectwoorden 10; Regionaal Archief Rivierenland; Column Hannes; Korte berichtenNummer 2
Lezingen mrt., apr., mei.; Jamfabriek Geurts; De Spanjaardsdijck; Jaarverslagen; Kwartierstaat Elizabeth Vink; Briefhoofd Angelino Ochten; Werkgroep Zetten: Lezingen; Boekje Van der Laan; Valburgs verleden; Onbekende wapenborden; Dialectwoorden 11; Regionaal Archief Rivierenland; Historische foto: Hoogers; Column Hannes: Blijnde derrem; Korte berichtenNummer 3
Lezingen sept., okt. en nov.; IJzendoorn: Verkoping Het Hof; Bijzondere kerkepaden; Lintje Kobus van Ingen; Heteren in de 18e eeuw; Beeldje Ellie Frank; Opheusden: Het veer (I); Kwartierstaat W. v. Binsbergen; Excursie De Gelderse Poort; Briefhoofd; Werkgroep Zetten: Lezingen; Boek: Winters in de Betuwe; WOII: Frank Lodge; Overbetuwe: Fotoarchief; Dialectwoorden 12; Regionaal Archief Rivierenland; Historische foto’s: P.O.C. de Heer; Column Hannes: De pastoor en dominie; Korte berichten
Nieuwsbrief HKK&O
Jrg. 27, 2009
Nummer 1
Nummer 2
Nummer 3
Nummer 1
Lezingen sept, dec, jan en febr; Excursieverslag 2008; Boekaankondiging Mei 1940; Spoorloos; Dialectwoorden 7; Tussen Mobilisatie en Capatulatie; Viervoudige moord (2); Kwartierstaat Geurt de Wit; Jaarboek Tabula 2008; Hopteelt in de Betuwe; Werkgroep Zetten Lezingen; Promotie Chris de Bont; Historische foto; Briefhoofd; Regionaal Archief; Boek 3 Gelderse Dialecten; Column Hannes: Hoge baarge; Korte berichtenNummer 2
Lezingen maart, april en mei; Jaarverslagen; Notulen Jaarvergadering 2008; Historische foto; Dialectwoorden 8; Echteld: geruimde graven; Kwartierstaat Teunis van Leijen; Strijd om Hiense kerk (1); Hopteelt in de Betuwe; Werkgroep Zetten: Lezingen; Voor u gelezen; Boek Ingense Veer; Briefhoofd; Regionaal Archief; Vrijwilligersprijs 2008; Column Hannes: Onderbokske; Korte berichtenNummer 3
Lezingen sept., okt. en nov; Viervoudige moord (3); Monumentendag 2009; Excursie 2009: Waterland; Oorlog in Ingen; Briefhoofd: Willemsen Dodewaard; Kwartierstaat Hendr. van Blijderveen; Armenzorg en Gasthuis; Werkgroep Zetten: Lezingen; Aanbieding boek; Voor u gelezen; Aanbieding Familiearchief; Dialectwoorden 9; Regionaal Archief Rivierenland; Historische foto; Column Hannes: Stopnaoldekjal; Korte berichten
Nieuwsbrief HKK&O
Jrg. 26, 2008
Nummer 1
Nummer 2
Nummer 3
Nummer 1
Lezingen januari en februari; Tabula Batavorum; Viervoudige moord in Heteren; Verslag excursie 13 oktober 2007; Kwartierstaat Marten van de Bijl; Jubileum boek: Het Gelders Rivierengebied; Viering 40 jaar HKK&O; Werkgroep Zetten: Lezingen; Frankische Tijd: Pepijn van Landen; Dialectwoorden 4; Historische foto’s; Briefhoofd; Regionaal Archief; Indië-dagboek Bart Franken; Column Hannes: Zwaore sturm; Korte berichtenNummer 2
Lezingen maart, april en mei; Notulen Jaarvergadering 2007, Jaarverslagen; Gerrit van Kalkeren, Vrijwilliger; Kwartierstaat Adriana Peters; Uit de Oude Doos: Legende Pottem; Werkgroep Zetten: Lezingen; In Memoriam: H.A.van Wely; Dialectwoorden 5; Graaf Willem II; Historische foto’s; Briefhoofd; Regionaal Archief; Teunis Blijderveen: Mijn Dorp Asch; Column Hannes: Computerwijf; Korte berichtenNummer 3
Benoeming Ere-Leden; Lezingen sept., okt, en nov; Excursie 2008 Hasselt/Staphorst; Boekaankondiging Mei 1940; Klooster Opheusden; Monumentendag 2008; Kwartierstaat Willem Derksen; Uurwerk Dodewaard; Zeeuwen in Dodewaard; Werkgroep Zetten Lezingen; Ds. Scheffer schrijft boek; Dialectwoorden 6; Historische foto’s; Briefhoofd; Regionaal Archief; Nieuwe bestemming Huis te Wiel; Column Hannes: Computerwijf; Korte berichten
Nieuwsbrief HKK&O
Jrg. 25, 2007
Nummer 1
Nummer 2
Nummer 3
Nummer 1
In memoriam Wim van Mourik; Lezingen April/Mei/Juni; Excursieverslag; Bloembollen in de Betuwe; Aanbieding Tabula 2006; Steenovenwerkgroep; Kwartierstaat Dirk Verwoert; Straatnamen Heteren (6 slot); Dialectwoorden (1); Het klooster Lorsch; Excursie Fort Honswijk; Briefhoofd; Regionaal Archief Rivierenland; Werkgroep Zetten Lezingen; De naam Heteren; Column Hannes: Pannekjal; Korte berichtenNummer 2
Uitnodiging Ledenvergadering; Lezingen April/Mei/Juni; Notulen Jaarvergadering 2006; Jaarverslagen; Aanvulling Kwartierstaat J.W. v.d. Berg; Bezoek Monument Eldik; Kwartierstaat Gerrit van Druten; Randwijk: herkomst van de naam; Uit de Oude Doos; Dialectwoorden 2; De beruchte Adela; Uit een oud familiealbum; Briefhoofd J.0. van Schaik; Regionaal Archief Rivierenland; Werkgroep Zetten Lezingen; Historische Foto: Viande bij Geraardsbergen; Column Hannes: Sonja; Korte berichtenNummer 3
Lezingen sept./okt./nov./dec.; Dialectwoorden 3; In memoriam: Jaap van Dam; Misdaad in Opheusden; Excursie 13 oktober 2007; Kwartierstaat Gerrit van Tongeren; Presentatie boeken; Werkgroep Zetten Lezingen; Uit de Oude Doos: IJzendoorn; Historische Foto: Oud familiealbum; Briefhoofd; Regionaal Archief; Lied over de oorlog; Column Hannes: De Plee; Korte berichten
Nieuwsbrief HKK&O
Jrg. 24, 2006
Nummer 1
Nummer 2
Nummer 3
Nummer 1
Lezingen; Excursieverslag; Het beet van de lauw; Hendrik Pierson (1834-1923); Werkgroep Zetten Lezingen voorjaar; Kwartierstaat Klaas Verwoert; Tweemaal een halve eeuw; Tuinbouw Kesteren; Tabula Batavorum; Steenovenwerkgroep; Historische foto; Briefhoofd: D. J. Smits Rijswijk; Archiefvondst; Regionaal Archief Rivierenland; Column Hannes: Naor de stad; Korte berichtenNummer 2
Uitnodiging Ledenvergadering; Lezingen April/Mei/Juni; Jaarverslagen; Boek Verkeer en Vervoer in de Betuwe; ‘De Bezie’ te Andelst; Briefhoofd: Cochius Zetten; Kerkarchief Lienden; Kwartierstaat Bartus van Oort; Methode van Kerstening; Notulen Jr.verg; Regionaal Archief Rivierenland; Werkgroep Zetten Lezingen; De Overlevers: Boek Aad Nekeman; Column Hannes: E.H.B.0; Korte berichtenNummer 3
Lezingen Sept/Okt/Nov; Barbecue 2006; Patriarch van Aspremont; Vrienden A D.I; Stoomdorschver, Heteren; Limeswandelingen; Kwartierstaat Jacoba W. v. d. Berg; Straatnamen Heteren Deel; Boerderij De Vaalt Echteld; In de bloemetjes; Briefhoofd: Niek van Hunnik; Regionaal Archief Rivierenland; Werkgroep Zetten Lezingen; Werkgroep Steenovens; Excursie 14 oktober 2006; Column Hannes: Jenneke; Korte berichten
Nieuwsbrief HKK&O
Jrg. 23, 2005
Nummer 1
Nummer 2
Nummer 3
Nummer 1
In Memoriam: Geurt Dirk Opperman; Lezingen; Excursie verslag 2004; Straatnamen in Heteren II; Werkgroep Zetten; Ingezonden brief G.D.Hendriks.; Kwartierstaat G. van Kleef; Uit de oude doos; Jonker van Duinenstein; Tabula Batavorum; Briefhoofd Smits Rijswijk; Vloedschuur Oldenhof Driel; Aanbieding Fruitbaasje; Historische foto’s; Regionaal Archief Rivierenland; Column Hannes; Korte berichtenNummer 2
Lezingen; Jaarverslagen; Straatnamen in Heteren III; Ds. A. van Herwaarden; Foto Ochten op 1 maart 1940!; Kwartierstaat Joh. van den Hatert; Tentoonstelling Zetten; Notulen Jaarvergadering 2003; Frambozenproefveld in Ochten; Historische foto; Oorkonde Opheusden; Briefhoofd; We gaan digitaal; Regionaal Archief Rivierenland; Column Hannes: Kangoeroe; Korte berichtenNummer 3
Lezingen; Monumentendag 2005; Barbecue; Straatnamen in Heteren IV; Werkgroep Zetten Lezingen najaar; Kwartierstaat Dientje van de Bijl; Boomkwekers Opheusden; Bloembollen uit Lienden/Kesteren; Excursie 2005; Een onbewoond eiland; Tabula Batavorum: Nieuws; Briefhoofd: D. J. Smits Rijswijk; Regionaal Archief Rivierenland; Column Hannes: Statenbijbel; Korte berichten
Nieuwsbrief HKK&O
Jrg. 22, 2004
Nummer 1
Nummer 2
Nummer 3
Nummer 1
Lezingen; Tabula Batavorum IV en V; Hét boek over Ingen; Excursieverslag; Normen en waarden; Kwartierstaat Peter Jan Gerritsen; De Notenboom; Reg. Archief Rivierenland; Werkgroep Zetten; Briefhoofd; Amalia; Historische foto’s; Column Hannes; Korte berichtenNummer 2
Lezingen; Familie – Rinus Baggerman; Prenten en gravures – Joke Honders; Biografie Mr. J.H. van Doorne ; Kwartierstaat Gerrit van Kalkeren; Jaarverslagen; Welkom 500e lid; De verdwenen dominee; Briefhoofd; Historische foto’s; Regionaal Archief Rivierenland; Column Hannes; Korte berichtenNummer 3
Lezingen; Excursie 2004; De gebroeders Stam; Straatnamen in Heteren; Kwartierstaat D.J. van Voorst; Open Monumentendag 2004; De Luchtenburg te Rijswijk; Een noodlottig voorval; Werkgroep Zetten; Regionaal Archief Rivierenland; Pastoriegoed. Elden & Driel 1754; Briefhoofd; Uit de oude doos; Historische foto’s; Column Hannes: Rommelmarte; Korte berichten
Nieuwsbrief HKK&O
Jrg. 21, 2003
Nummer 1
Nummer 2
Nummer 3
Nummer 1
Lezingen; Excursieverslag 2002; Nieuwe uitgaven; Tabula Batavorum; Collecties; Thema Tabula 2003; Kwartierstaat Jacob van Dam; Een verhaal uit Maurik; Uit de oude doos; Regionaal Archief Rivierenland; Monument in Eldik; Vooraankondiging lezing; Werkgroep Zetten; Briefhoofd; Historische foto’s; Korte berichtenNummer 2
Lezingen; Jaarverslagen; Collecties; Oostheim Andelst; Gewoonten en gebruiken; Kwartierstaat J.W. v.d.Bosch; Merckenhorst Herveld; Uit de oude doos; Regionaal Archief Rivierenland; Uitnodiging Ledenvergadering; Briefhoofd; Historische foto’s; Column Hannes; Korte berichtenNummer 3
Lezingen; De Keizer zonder kleren; Werkgroep Zetten; Briefhoofd; Tabula Batavorum: Terugblik IV; Boekrecentie: Joods Wageningen; Excursie 2003; Spotnamen; Kwartierstaat Peter Hendrik Kegelaar; Uit de oude doos; Tekening Lienden; Arend Datema Instituut; Reg. Archief Rivierenland; Historische foto’s; Column Hannes; Korte berichten
Nieuwsbrief HKK&O
Jrg. 20, 2002
Nummer 1
Nummer 2
Nummer 3
Nummer 1
Tabula Batavorum; Lezingen; Verdwenen waai te Heteren; Verslag Excursie 2001; Werkgroep Zetten Programma; Dossiers XI; Afscheid gemeente Echteld; Kwartierstaat Menso Vink; Ook HKK&O’ers hebben een verleden: 6 Coby en Geurt de Hartog; Acten van guerande; Afscheid gemeente Kesteren; De Navorscher; Historische foto; Club van 100; Korte berichten; BriefhoofdNummer 2
Lezingen; Vrede te Lienden gesloten?; Transcriptie Placaat; Dossiers XII; Kwartierstaat Jacobus van Ingen; Jaarverslagen; Afstamming; Historische foto; Club van 100; Korte berichten; BriefhoofdNummer 3
In Memoriam: Arend Datema; Herinneringen aan A. Datema; Lezingen; Aanwinsten Regionaal Archief; Oude kerk van Heteren; Koninklijke Onderscheiding; Huwelijkse voorwaarden predikant; Kwartierstaat Klazinus Honders; Ook HKK&O’ers hebben een verleden, Afl. 7: Frans Nieuwenhof; Excursie 2002; Werkgroep Zetten; Voor de bibliotheek; Terugblik III; Historische foto; Club van 100; Korte berichten; Briefhoofd
Nieuwsbrief HKK&O
Jrg. 19, 2001
Nummer 1
Nummer 2
Nummer 3
Nummer 1
Lang leve onze transcribenten; Lezingen; Najaarsexcursie 2000; Tabula Jaarboek; Mobilisatielied; Driesland; Dossiers VII; Grèssprietjes; Kwartierstaat Anna Maria Tijssen; Kwartierstaat Arie van Neerbos; Onderwijs in Heteren; Unreported Case; Historische foto; Club van 100; Briefhoofd; Korte berichtenNummer 2
Lezingen; De Hoge Schuur Heteren; Geschiedenis; Jaarverslagen; Onbekende dijkbreuken; Briefhoofd; Kwartierstaat Albertus Fransen; Dossiers IX; Van Zanten en dynamiet; Korte berichten; Historische foto; Club van 100; Gelderse ContactdagNummer 3
Naar de bronnen!; Lezingen; Oude feesten en gebruiken I; Stichting Tabula Batavorum; Excursie 2001; Werkgroep Zetten Programma; Dossiers X; Kwartierstaat Dirkje Budding; Henk Gerritsen geridderd; Oude feesten en gebruiken 2; Boekdrukkunst in Classis Tiel; Grote Schoonmaak; Ingezonden foto; Historische foto; Club van 100; Korte berichten; Briefhoofd
Nieuwsbrief HKK&O
Jrg. 18, 2000
Nummer 1
Nummer 2
Nummer 3
Nummer 1
Lezingen; De Dorpswaaijers op bezoek; Gratie voor een Opheusdenaar; De moord in Appeltern; AIC Contacten; Lager Onderwijs in Hemmen; Dossiers V; Kwartierstaat Gerard van de Wardt; Proces Anna Tengbergen; Tabula wordt jaarboek; Johannes de Speelman; Ook HKK&O’ers hebben een verleden, Aflevering 4: Henk Gerritsen; Osenvorenreeks; Dijkbreuk in Driel 1820; Historische foto; Streekarchivariaat; Fototentoonstelling; Mathile Jaques Chevallier; Club van 100; Briefhoofd; Korte berichtenNummer 2
Lezingen; De Heldringgestichten te Zetten; De Spees gerenoveerd; Jaarverslagen; De belastingrestitutie; Dossiers VI; Kwartierstaat G. M. van de Waal; Ook HKK&O’ers Afl. 5; Volksgebruiken Pasen; Historische foto’s; Streekarchivariaat; Korte berichten; Club van 100Nummer 3
Lezingen; Monument en Boek; Die jeugd van vroeger; Valburgse molen 250 jaar; Werkgroep Zetten; Oude Liederen; Dossiers VII; Excursie 2000; Kwartierstaat Arie van Neerbos; De Vale Dries te Hien; Van Sijn Scilt Ende Baniere; AIC Website van de grond; Ook HKK&O’ers hebben een verleden Aflevering 4: J.v.d.Hatert; Bommenwerper in de Linge; Historische foto; Club van 100; Briefhoofd; Korte berichten
Nieuwsbrief HKK&O
Jrg. 17, 1999
Nummer 1
Nummer 2
Nummer 3
Nummer 1
Lezingen; Verbannen uit de Neder-Betuwe; Werkgroep Zetten; Een Tweeling?; De Betuwe; Kruschen Salts; Dossiers; Kwartierstaat Marius Meeuwissen; Rhenense asielzoekers; Ook HKK&O’ers hebben een verleden, Afl. 2: Jaap van Dam; Verslag Excursie 1998; Hoe zedde gij dâ; Gelderse Contactdag; Een bultkelder; Historische foto; Korte berichten; Club van 100Nummer 2
Lezingen; Verloren Oorlogszakboekje; Op het matje bij de kerkenraad; Jaarverslagen; Een vrouwengarderobe uit 1733; Dossiers III; Kwartierstaat J. H. van Ommeren; Kasteel Andelst (I); Het kaartenarchief en verder?; Over de Zandberg en de Kijfakker bij Rijswijk en over `schooyers’; Historische schoolfoto uit 1932; Streekarchivariaat; Korte berichten; Club van 100Nummer 3
Lezingen; Johannes de Speelman; Op het matje bij de kerkenraad(II); Avondexc. Werkgroep Zetten; Excursie 1999; Een moord in Echteld; Kasteel Andelst (II); Tijdens onderhandelingen; Kwartierstaat R.A. Fintelman; The Island: Betuws museum; Dossiers IV; Ook HKK&O’ers hebben een verleden, Aflevering III: Geurt Opperman; Het begrip `kasteel’; De strijd van Julius Caesar; Historische foto’s; Streekarchivariaat; Korte berichten; Club van 100
Nieuwsbrief HKK&O
Jrg. 16, 1998
Nummer 1
Nummer 2
Nummer 3
Nummer 1
Nieuwjaarswens; Joods leven in onze regio; Gelderse volksvertegenwoordigers in 1795; Romaanse kerken in Gelders Rivierengebied; Nieuws van het streekarchivariaat; Oude gemeentearchieven op orde; Deel 6 inventarisreeks verschenen; Najaarsexcursie 1997; Terugblik op het dertig-jarig jubileum; Club van 100 in oprichting!; Expositie “Bataafs Passewaaij”; De stille miljoenen van het rivierenland; Nog een jubileumboek; Rectificatie “de posthoorn”; Reactie op oude foto uit Opheusden; Oude foto uit Lienden; Een nieuw vindplaats; Straatnamen van Rijswijk; Straatnamen van Ravenswaaij; Archivaria; Vreemde praktijken op huize de Eng in 1898?; Over kolken en waaien; De kolk in Ingen; De Klokkewaai bij Verhuizen; Een waai in Maurik; Genealogische vragen; Nieuwe boeken in bibliotheek; OsenvorenreeksNummer 2
Lezingen; Werkgroep Archeologie; Archivaria; Jaarverslagen; Bladvulling; Spreken is zilver, zwijgen is goud; Algemene Ledenverg. Agenda; Bevers in de Betuwe; Uitslag Dialectwoorden; Kwartierstaat G. D. Opperman; Streekarchivariaat; Op vrijersvoeten; Straatnamen Herveld; Straatnamen Rijswijk (aanvulling); Genealogische vragen; Historische foto; Liendens dialect; Oude maten; Club van 100; Osenvorenreeks; Korte berichtenNummer 3
Lezingen; Geringe ijserdieverijen; Dialect woordenboek van de Neder-Betuwe; Over veren en overvaren; Kwartierstaat Judith van Dijk; Ook HKK&O’ers hebben een verleden; Excursie 1998; Lodenstein college op bezoek; Voor vernietiging vatbaar; Streekarchivariaat; Archivaria; Russische keizer in Maurik, 1814; Straatnamen Ommeren; Straatnamen van Rijswijk; Genealogische vragen; Historische foto; Korte berichten
Nieuwsbrief HKK&O
Jrg. 15, 1997
Nummer 1
Nummer 2
Nummer 3
Nummer 1
Nieuwjaarswens; Over tabak en sigaren in Rhenen; Genealogie en streekgeschiedenis; Veldslag in Teutoburger woud?; Fotoalbum IJzendoorn 1914; Nieuws van het streekarchivariaat; DOWMB sluit zich aan bij het streekarchivariaat; Archieven Kesteren en Echteld gereed; Restauratieproject gemeentearchief Kesteren afgerond; Archiefbeheer bij verenigingen en stichtingen; Gelderse contactdag; Op hoop van beter; Dichtbij en toch bijzonder; Inventaris polderdistrict Betuwe klaar; Geldersen gezocht; De straatnamen van IJzendoorn; Brand te Heteren in 1825; Jubileum in Maurik; Over een huwelijksvijzel; Zedenmisdrijf in 1551 te Tiel; Archivaria; Ongeluk voor J.M. geluk, moord of zelfmoord?; Oude schoolfoto Ochten; Schoolfoto Ommeren; OsenvorenreeksNummer 2
Jaarlijkse algemene ledenvergadering; Agrarische geschiedenis Over-Betuwe; Razzia van Putten; Archeologie en de Betuweroute; Nieuws van het streekarchivariaat; Archieven hervormde gemeenten Ingen en Ravenswaaij bij streekarchivariaat; Inventaris gemeentearchief Echteld 1811-1944 verschenen; Archief stichting boom en vrucht (1938-1965); 150 jaar Heldring stichtingen; Jaarverslagen; Oude schoolfoto Ommeren (2); Oude foto uit Dodewaard; Straatnamen van IJzendoorn (2); Schoolmeester in Maurik (2); Een avonturier in Valburg; Overstroming in de Betuwe in 1799; Van een vleut op de vloet; Archivaria; OsenvorenreeksNummer 3
Wat doet de 30-jarige HKK&O; Dijkdoorbraken in de Betuwe; De opvang van weeskinderen; Najaarsexcursie 1997; Kruiend door de Betuwe; Nieuws van het streekarchivariaat; Gemeentelijke herindeling en de gemeentelijke archieven; Familie-archief Booy; Inventaris gemeentearchief Kesteren 1818-1937 verschenen; Heiligen in Nederland; Oorlogshandelingen in Betuwe in 1794-1795; Archivaria; Een onderwijzersinstructie in Echteld uit 1844; De kerkklokken van Heteren; Spreekwoorden uit 1500; Genealogische vragen; Reactie oude foto uit Dodewaard; Oude foto uit Opheusden; De posthoorn te Andelst; Osenvorenreeks
Nieuwsbrief HKK&O
Jrg. 14, 1996
Nummer 1
Nummer 2
Nummer 3
Nummer 1
Nieuwjaarswens; Leenstelsel; Zichtbare resultaten; Geschiedenis tuinarchitectuur; Nieuws van het streekarchivariaat; Archief heilig kruisgilde Lienden 1518-1859 terug; Nederbetuwse inventarissen deel 2 & 3 verschenen; Verslag najaarsexcursie 1995; Archeologisch nieuws; Nogmaals Johannes Glover; Straatnamen van Eck en Wiel; Dodenschijn; Een tragisch verkeersongeval in 1613; Ongeval of zelfmoord?; Brute kindermoord; Archivaria; Over bengels en belhamels; Vrijstelling van bezaat; Eene gesoigneerde opvoeding; Een gedeserteerde Franse soldaat; Kwartierstaat Johannes Thien; OsenvorenreeksNummer 2
Jaarlijkse algemene ledenvergadering; Onderwijs 19e eeuw in klem-gemeenten; De politionele acties; Velsen in de Romeinse tijd; Rondleiding door kassen in Wageningen; Nieuws van het streekarchivariaat; Collectie briefhoofden toegankelijk; Deel 2 Nederbetuwse historische reeks; Jaarverslagen; Maas en Waalse contactdag; Genealogische adviesdag Utrecht; Straatnamen in Driel; Straatnamen Echteld (aanvulling); De Baarskamp in Driel; De Ossenweert te Opheusden; Latenstein; Bigamie; Liefdegiften; Rectificatie osenvoren 53; OsenvorenreeksNummer 3
Jamfabriek “de Betuwe”; Historie van zuivelbedrijven; Geschiedenis van baksteenindustrie; Najaarsexcursie 1996; Dia-avond over Eldik en Ochten; Nieuws van het streekarchivariaat; Inventarisatie historische films; Inventarisatie achttiende en negentiende eeuwse prenten; Fotoboek over IJzendoorn; Bezoek aan de Wageningse kassen; Met de wind mee; Een onbekend voorwerp; Straatnamen in Zetten; Noodweer tijdens noodweer; Archivaria; Een hoopje te ver in Ingen; Aanvulling Osenvorenreeks
Nieuwsbrief HKK&O
Jrg. 13, 1995
Nummer 1
Nummer 2
Nummer 3
Nummer 1
De archieven van de klem-gemeenten; Een wandeling door Zaltbommel; Priesteressen en heksen; Genealogische lezingen; Nieuws van het streekarchivariaat; Overzicht archieven; Restauratie archief gemeente Kesteren; Verslag van najaarsexcursie; Aankondiging boek: operatie “ooievaar”; Nieuws uit de bibliotheek; Nog meer boekennieuws; Genealogisch allerlei; Archivaria; Humor; Echteldse ontvanger in de fout; Begin van de Franse tijd; Johannes Glover; Het veer bij Oosterhout; Samen onderzoek? Ja doen!; Straatnamen in Ingen (2); OsenvorenreeksNummer 2
Jaarlijkse algemene ledenvergadering; Betuwse boerderijen; Bevrijdingsmaand; Het voormalig kasteel van Culemborg; Evacuatie; Nieuws van het streekarchivariaat; Evacuatie 1995; Restauratie bevolkingsregisters Echteld en Maurik; Jaarverslagen; Aanwinsten bibliotheek; Over het boek van meester Jan; Gourmet-avond; Over de komst der Fransen in 1795; Straatnamen in Ingen (3); Straatnamen in Maurik; Van de boekentafel; Archivaria; Een vondst uit 1847; Hoe een achternaam soms kan ontstaan; Genealogisch allerlei; Uitstel; Schenking; Microfiches burgerlijke stand; Er zijn er nog een paar; Genealogische vragen; De Marsch; OsenvorenreeksNummer 3
Rivierlopen in Midden-Nederland; Kunstuitingen aan Nederlandse stations; Catharijneconvent; Najaarsexcursie; Kijken langs de dijken; Betuwelied uit oorlogsjaern ’44-’45; Verwoert’s in het leger van Napoleon; Aanwinsten bibliotheek; Mobilisatie, strijd en capitulatie; Archivaria; Een bijzondere vergadering te Maurik; Straatnamen in het dorp Echteld; Kattenvangster van Elburg; Protocol van bezwaar; Osenvorenreeks
Nieuwsbrief HKK&O
Jrg. 12, 1994
Nummer 1
Nummer 2
Nummer 3
Nummer 4
Nummer 1
Gezocht: Rijksveldwachter; Dorpspolder Randwijk, gemeente Heteren; Receptie voor Arend Datema; Genealogische vragen; Verslag najaarsexcursie; Antiek herkennen; Naamlyst der Inteekenaaren; Huis Andelst (slot); Uit de oude doos; Wat zal het zijn (2); Het Koninkrijk der Nederlanden (slot); OsenvorenreeksNummer 2
Jaarlijkse algemene ledenvergadering; Operatie ooievaar; Vliegtuigen uit de modder; Castra en canabae; Jaarverslagen; Genealogische vragen; Hoogwater; Uit een mededeling van de ROB; Dichterlijk ongenoegen; Wat zal het zijn? (slot); OsenvorenreeksNummer 3
De Linge in praatjes en plaatjes; Fonds hulpbetoon; Genealogische lezingen; Excursie;
‘Lintjesregen’; Nieuwe Osenvoren publicatie; Brandstaten een onvermoede bron; Na 23 jaar.; 50 jaar geleden; Nov afd. Betuwe; Straatnamen in Ingen; Aan de Betuwe; Kadastrale atlas van Rivierengebied; Een appelschilmachine; De molen in Heteren; Naamlyst der inteekenaaren; OsenvorenreeksNummer 4
Extra nummer; Tabula batavorum; Nieuwe uitgaven; Fotoboek oud-kesteren; Bestemoeders hofstad; Naamlyst der inteekenaaren; Dodewaard. Verhalen uit de geschiedenis; Operatie ooievaar
Nieuwsbrief HKK&O
Jrg. 11, 1993
Nummer 1
Nummer 2
Nummer 3
Nummer 1
Kerken van de gemeente Valburg; Winteraardigheden. Winternarigheden; Van opoes mus en opas hemp; Genealogische lezingen; Geslaagd jubileum; Terugblik op de jubileumlezingen; Officiële viering van 25-jarig jubileum; De kadastrale atlas van 1832; Uit een familiebijbel (2); Het huis Andelst (1); De hervormde kerk van Rijswijk (4); De bibliotheek Tabaksnijverheid in Gorinchem; Microfiches burgerlijke stand; Uitwisseling genealogische gegevens; Genealogische vragen; Het Koningrijk der Nederlanden (4); Over perceelsnamen; 25 jaar HKK en 0, 25 jaar publicaties; Osenvorenreeks; KrantenberichtjesNummer 2
Jaarlijkse algemene ledenvergadering; Een geheim agent springt af; De geschiedenis van de prentbriefkaart; Een getuigschrift; Jaarverslagen; De hervormde kerk van Rijswijk (5); Het huis Andelst (2); Genealogische vragen; Impressies van een nieuwkomer; Tussen herinnering en historie; Perceelsnamenatlas van Rivierengebied; Tentoonstelling Veenendaal; Een moedige redding in Heteren; Het Koningrijk der Nederlanden (5); OsenvorenreeksNummer 3
Open-monumentendag 1993; Kloosters en hun archieven voor 1795; Marienwaerdt; Huwelijk en gezin in een veranderende westerse wereld; Genealogische lezingen; Buren, Egmond en Oranje; Jaarverslagen; Genealogische vragen; 175 jaar gemeente kesteren; 1818 tot 1993; Streekarchivariaat gestart; Boekennieuws; Archeologie of verzamelen?; Kasteeltuin Hemmen; Domme boudus van Hemmen; Wat zal het zijn?; Osenvorenreeks
Nieuwsbrief HKK&O
Jrg. 10, 1992
Nummer 1
Nummer 2
Nummer 3
Nummer 1
De bijbel en ons daag’lijks brood; Verdedigingswerken; Nederland leert lezen en schrijven; Betuwse families; De hervormde kerk van Rijswijk (2); Heraldiek (2); Dat waren nog eens tijden; De Manuswaard bij Opheusden; Het Koningrijk der Nederlanden; Een spoor in het landschap; Een bijzondere preekstoel; Het Betuws dialect; Echteld, Ochten en IJzendoorn; Oud-rechterlijk archief Wageningen; OsenvorenreeksNummer 2
Jaarlijkse algemene ledenvergadering; Geschiedenis van de PTT; Bevrijding van de Veluwe; De Spaanse Armada van 1588; Jaarverslagen; 25-jarig jubileum oktober 1992; De hervormde kerk van Rijswijk (3); De Manuswaard bij Opheusden (2); Het Koningrijk der Nederlanden (2); Traditionele dag met vreemde wending; Heraldiek (3); Grafsteen in Cunerakerk te Rhenen (2); OsenvorenreeksNummer 3
Het officiële jubileum; Jubileumexcursie; Open monumentendag 1991; Jubileumuitgaven; Uit een familiebijbel; Een bijzonder cachot; Het Koningrlik der Nederlanden (3); Osenvorenreeks
Nieuwsbrief HKK&O
Jrg. 09, 1991
Nummer 1
Nummer 2
Nummer 3
Nummer 1
Lezingen; Archeologie, Tielsestraat Opheusden; De geschiedenis van een verzonken klok; Het Drielse veer: van kerkschip tot veerpontNummer 2
Lezingen; Jaarverslagen; Verslagen Werkgroepen; Bibliotheek; Perceelsnamen te Kesteren; De Osenvorenreeks; Grafzerken voor ondergang behoedenNummer 3
Lezingen; Excursie; Open monumentendag; De schriftjes van Geurt Jan Brenkman; Muurschilderingen in de kerk van Echteld; De hervormde kerk van Rijswijk; Heraldiek (1); Aanbesteding gemeentehuis Heteren 1876; Osenvorenreeks; Jeugdleden
Nieuwsbrief HKK&O
Jrg. 08, 1990
Nummer 1
Nummer 2
Nummer 3
Nummer 1
Lezingen; Genealogische gegevensbestand A.I.C.; Osenvorenreeks; ExcursieNummer 2
Jaarverslagen; Lezingen; Excursie; Verslagen Werkgroepen; TentoonstellingenNummer 3
Lezingen; verslagen Werkgroepen; Excursie; Publicaties; De oudste kerkklok van Kesteren 10 jaar ouder; Uit de PTT geschiedenis van Heteren; Opschriften van kerkklokken
Nieuwsbrief HKK&O
Jrg. 07, 1989
Nrs, 1, 2 en 3
Jaarverslag; Lezingen; Excursie; Het A.I.C.; verslagen Werkgroepen; Bibliotheek; Nieuwjaargebruiken
Nieuwsbrief HKK&O
Jrg. 06, 1988
Nrs, 1, 2 en 3
Opening A.I.C.; Lezingen; verslagen Werkgroepen; Excursie; Jaarverslag; Osenvorenreeks; Bibliotheek
Nieuwsbrief HKK&O
Jrg. 05, 1987
Nrs, 1, 2 en 3
Jaarverslag; Lezingen; Publicaties; Osenvorenreeks; Excursies; Tentoonstellingen; Bibliotheek; verslagen Werkgroepen; Gedicht “De brief van een jonge Romein uit Kesteren”; Het archief en informatiecentrum; 20 jarig bestaan HKK&O
Nieuwsbrief HKK&O
Jrg. 04, 1986
Nrs, 1, 2, 3 en 4
Jaarverslag; Lezingen; Publicaties; Excursies; Tentoonstellingen; Bibliotheek; verslagen Werkgroepen
Nieuwsbrief HKK&O
Jrg. 03, 1985
Nrs, 1, 2, 3 en 4
Jaarverslag; Lezingen; Publicaties; Osenvorenreeks; Excursies; Tentoonstellingen; Bibliotheek; verslagen Werkgroepen
Nieuwsbrief HKK&O
Jrg. 02, 1984
Nrs, 1, 2 en 3
Jaarverslag; Lezingen; Excursies; Tentoonstellingen; Bibliotheek; verslagen Werkgroepen
Nieuwsbrief HKK&O
Jrg. 01, 1983
Nrs, 1, 2 en 3
Jaarverslag; Lezingen; Excursies; Tentoonstellingen; Bibliotheek; verslagen Werkgroepen

 


 

 

Tabula Batavorum

Toen eenmaal besloten was om onze Mededelingen in een andere vorm te laten verschijnen, werd allereerst een kleiner formaat gekozen. De naam voor ons geschrift “TABULA BATAVORUM” werd gezamenlijk gevonden in een bestuursvergadering, dit naar aanleiding van de vele Romeinse schrijfstiften, die we in 1973 in ons gebied vonden. Hierbij hoort een Romeins schrijftafeltje (Tabula). De kop met het vignet (wapen) werd eveneens gezamenlijk ontworpen. In het wapen zien we op een groen veld een zwart Romeins schrijftafeltje met een zilveren rand en daarnaast aan elke kant een zilveren schrijfstift (stilus). Het wapen is gedekt met een spaden kroon.

Tabula Batavorum
Jrg 14, 1982,
nrs. 1 en 2
Bevat jaarverslagen en jaarprogramma voor de overgang naar de nieuwe Nieuwsbrief HKKenO
Tabula Batavorum
Jrg 13, 1981,
nrs. 1, 2 en 3
Nummer 1
Bijdragen tot de geschiedenis van Heteren; Broodnamen in Nederland; De veldwachter; Uit de geschiedenis van Lienden; De slag bij OpheusdenNummer 2
Archeologische verkenningen; Waar lag Vada; Een zilveren denarius; Uit de geschiedenis van Lienden; Bijdragen tot de geschiedenis van Heteren; Gegevens uit het Oud Archief Classis Nijmegen; De slag bij Opheusden (vervolg)Nummer 3
Het kasteel Hemmen; Un dagje marte in Tiel; Herinnering.. manneneiland.. winter 1945; Rendez-vous with destiny; Spiegel suit de Romeinse tijd in Rijksmuseum; De toestand van den Rhyn bij Arnhem (het rampjaar 1820)
Tabula Batavorum
Jrg 12, 1980,
nrs. 1, 2 en 3
Nummer 1
Oorlogsherinneringen van een Opheusdenaar; Uit de gerechtelijke archieven; Aawe humor; Un verholtje van vroegerNummer 2
Bijdragen tot de geschiedenis van Heteren; De Snellenburg 1980; Over de dominees Prins en Koppen; Iets uit de geschiedenis van de Snellenburg; Rendez-vous with destiny; Ut huis wâ beheks wasNummer 3
Kerkelijke geschiedenis van Driel; De èrste loopfiets; Rendez-vous with destiny; Aawe humor
Tabula Batavorum
Jrg 11, 1979,
nrs. 1, 2 en 3
Nummer 1
Ruim vijftig jaar geleden langs de Oude Rijn en Lee; Ontstaan en bewoonbaarheid van het landschap rondom Kesteren; Boekbespreking; Zeshonderdvijftig jaar Neder-Betuwe; Tieler- en Bommelerwaarden 1327-1977; Bijdragen tot de geschiedenis van Heteren; Uit de Amsterdamse Courant, Donderdag 2 Jan. 1765Nummer 2
Bronnen in het streekarchief Tiel, Buren en Culemborg; Kesteren in de negentiende eeuw; Het grafveld aan de Mauriksestraat te Zoelen; Ontstaan van het dorp Veenendaal; Ontstaan en bewoonbaarheid van het landschap rondom Kesteren (2, slot); De oorlog in Midden-Nederland 1939-1945; De geschiedenis van LiendenNummer 3
Leervondsten uit Vechten; Gemeentelijke herindeling; Lunulae; Speurend langs oude stromen en burchten; Het grafveld aan de Mauriksestraat te Zoelen (laatste nieuws); Zo wijd de wereld strekt; De molen van Heteren; Bijdragen tot de geschiedenis van Heteren
Tabula Batavorum
Jrg 10, 1978,
nr. 1
Nummer 1
De locatie van Levefanum, Carvo en Castra Herculis; De locatie van Mannaricium; Een Historische Kring in Kesteren; Kesteren in de negentiende eeuw; Een diefstal in Opheusden; Kerkvoogden en Notabelen; Het verdiende loon van een schoolmeester; Leerwerk uit Vechten; Tentoonstelling “Stenen Getuigen”; Mevrouw Bentinck …. een historische roman?; Hoog bezoek aan de HKKenO; De Buddinger kaart; Gedachtengang over ontstaan en verleden van Kesteren en omgeving; De school van meester Jan
Tabula Batavorum
Jrg 9, 1977,
nrs. 1 en 2
Nummer 1
Benen glijers of schaatsen; Een nieuwe etymologische benadering van het woord “hunebed”; Een interessante onderneming in Xanten; Verhoalen ut de Bètuwe rond 1900; De KaffeljeeNummer 2
Ter gelegenheid van een archeologisch jubileum; Historische Kring Kesteren en Omgeving bestaat tien jaar; Van Nijmegen naar Kesteren; Tien jaar Historische Kring Kesteren en Omgeving; Tabula Batavorum; Experimenteel archeologisch onderzoek in Denemarken; Romeinse vondsten in Ommeren; Driel in de Romeinse tijd; Aawe humor ut de Bètuwe; Over Dodewaard, de nabalia en nog veel meer; Over het gebruik van glas bij de ouden; Vroege visie op Tiel; Is het woord gewand een oude lengtemaat; Koninklijke Paardenposterij (1810-1854); Jubileumtentoonstelling HKKenO; Van “Den algemeen Heerschende Ziekte”
Tabula Batavorum
Jrg 8, 1976,
nrs. 1 en 2
Nummer 1
Aangaande het “Chronicon Tielense” (II); Aawe humor ut de Bètuwe; Verhoalen ut de Bètuwe rond 1900; De GemeenteroadNummer 2
Over de crisisjaren 1845 en 1846 en over De Hoendrik; Waar komt de “rijksdaalder” vandaan; Een Late-IJzertijd nederzetting bij Zoelen; Bladvulling; Rondom een wijsteen en een ketting; Vondstbericht “Hiensche Veld”; Balzem van Samarie; Oppervlaktevondsten; Antiquiteite; Dansen; Dienstboden; De eerste hertog van Gelre
Tabula Batavorum
Jrg 7, 1975,
nrs. 1 en 2
Nummer 1
Het Romeinse grafveld te Kesteren (aanvullingen); Watersnoodgedicht uit het Land van Maas en Waal, 1926; Iets over de scheldnaam; Spinlied uit Ochten; Een sleutel uit Ingen; Verhoale ut de Betuwe rond 1900; De nijje fietsNummer 2
Aangaande het “Chronioon Tielense” (1); Geografische beschrijving van de Provincie van Gelderland; ’t Huys Doyewert; Lynde of Lienden; Kesteren; Verhoale ut de Betuwe rond 1900; De nijje meester; Een merkwaardige overeenkomst; Het Romeinse grafveld op Prinsenhof te Kesteren
Tabula Batavorum
Jrg 6, 1974,
nrs. 14, 15 en 16
Nummer 14
Historische Kring Kesteren en Omstreken Koninklijk goedgekeurd; Mededelingen in een nieuw gewaad; Het oudste bewoningsgebied van de HKK&O; Iets over plaats- en veldnamen en hun betekenis; Oeros; nog steeds een mysterie; Brief uit 1881 over een Romeinse weg in Kesteren; Romeinse vondsten in KesterenNummer 15
Voorname huizen leven voort in het wapen van de gemeente Kesteren; Een uitdaging; Un verhoal ut de Betuwe; Het handvuurwapen en zijn ontwikkeling II; Tentoonstellingsvondsten van Maurik; Archeologische Werkgroep van de HKK en ONummer 16
Voorname huizen leven voort in het wapen van de gemeente Kesteren II; Het Romeinse grafveld te Kesteren; Een kruikje uit Romeins Kesteren; Z I. zaterdag 21 september; Geldersweert, een jonkersburcht, een vergeten heerlijkheid te Ingen

 

 


 

Mededelingen van HKK&O

In januari 1968 is op de vergadering van de Historische Kring besloten om een mededelingenblad uit te geven. Het doel was om gelegenheid te scheppen voor interessante gegevens, in het bijzonder om verhalen, geschiedenissen en verslagen van opgravingen een grotere bekendheid te geven.

Mededelingen HKK&O
Jrg 5, 1973
Nr. 1 (zomer)
Nummer Zomer 1973
Ommeren; Vondsten uitbreidingsplan Nedereindsestraat Kesteren; Houtvondsten te Maurik; Het handvuurwapen en zijn ontwikkeling
Mededelingen HKK&O
Jrg 4, 1972
Nr. 1
Nummer 1
Iets over de techniek van praehistorisch en middeleeuws aardewerk (vervolg); Vondstberichten; Geldersweert te Ingen; Vondstbericht Maurik 1; Romeinse vondsten in Maurik 2
Mededelingen HKK&O
1971
niets uitgegeven
 
Mededelingen HKK&O
Jrg 3, 1970
Nrs. 1 en 2
Nummer 1
De Betuwe in het begin van de vorige eeuw; Congres R.O.B.; Vondstbericht Echteld, gem. Echteld; Vondstbericht Elst, gem. Rhenen; Van un Bètouwse laandverhuizur en un slimme scholmeester; VondstberichtenNummer 2
Iets over de techniek van praehistorisch en middeleeuws aardewerk; Het bereiden van pottenbakkersklei; Persbericht; Museumbezoek beloond met plaquette; Gelderse historie voor de Rono; Vondstbericht Kesteren; Vondstbericht Lienden
Mededelingen HKK&O
Jrg 2, 1969
Nrs. 1 t/m 4
Nummer 1
Gedachtengang over het verleden van Kesteren; Overblijfselen van oude nederzetting te Elst (Utr.); De Romeinen in Roemenië; G.J. Brenkman; Vondstberichten Kesteren; Vondstberichten Opheusden; De kerk van IJzendoorn (vervolg); Alarm in de Mars (slot); EigenheimersNummer 2
Boekbesprekening; Handleiding voor de beoefening van lokale en regionale geschiedenis; Vondstbericht; De tentoonstelling “Römer in Rumänien” in de kunsthalle te Keulen; Alarm in de Mars (slot)Nummer 3 en 4
Vondstberichten Opheusden; Lienden 1000 jaar; Vondstbericht Beusichem; Vondstbericht Kesteren; Museumbezoek beloond met plaquette
Mededelingen HKK&O
Jrg 1, 1968
Nrs. 1 t/m 6
Nummer 1
Aardewerkvondsten, op de gemeentelijke begraafplaats te Kesteren gedaan, gedetermineerd; Een oud vondstbericht uit Opheusden; Geschiedenis van het voormalige slot “Ter Horst” te Achterberg (Gem. Rhenen) deel 1; Vondsten te Kesteren; De legende van de Pottem; Boekbespreking; Wat potters bakten; Opgravingen te Hien gem. Dodewaard; Vondstbericht uit Maurik; Aankoop Fibula uit IJzendoornNummer 2
Geschiedenis van het voormalige slot “Ter Horst” te Achterberg (Gem. Rhenen) deel 2; De Romeinen in de Betuwe, langs de Rijn van Wijk bij Duurstede naar Kesteren; Oprichting werkgroep “Midden en West Betuwe” van de Archeologische Werkgemeenschap voor Nederland (A.W.N.); Vondstbericht; Romeinse bewoning aan de Nedereindsestraat te Kesteren; IJzertijdvondsten te Andelst Boven-Betuwe; Bibliotheek van de Historische Kring Kesteren en Omstreken; Ingense veer jarenlang onderwerp van strijdNummer 3
Ingense veer jarenlang onderwerp van strijd (vervolg); Boekbespreking; Middeleeuwse kastelen in Nederland; Munten in muntvondsten; Werkgroep “Midden en West Betuwe” van de Archeologische Werkgemeenschap voor Nederland; De Romeinen in de Betuwe; Oudheidkundig contact wijst de weg naar Gelderse Musea; Muntvondst; Vondstbericht Romeins aardewerk te Kesteren; De spoorwegen te KesterenNummer 4
De spoorwegen te Kesteren (vervolg); Avontuurlijke lotgevallen van ambtsheer van Eck en Wiel; Muntenvondst te Ravenswaay; Vondst Romeins schip te Kapel Avezaath; Gelders oudheidkundig contact biedt amateur-historici de helpende hand; Vondstbericht uit Meteren, gem. GeldermalsenNummer 5
Avontuurlijke lotgevallen van ambtsheer van Eck en Wiel (vervolg); Nieuwe catalogus van topografische kaarten; Romeinse bewoning aan de Nedereindsestraat te Kesteren; De prins van Oranje in Kesteren; Vondstbericht Andelst gem. Valburg; Buurtschap Medel had eens eigen kasteel en rechtbank; Aardewerk van Medel

 

Nummer 6
Aardewerk van Medel (vervolg); Een Ochtenaar nam deel aan de tocht naar Rusland in 1812; De verdwijnende Betuwe; De kerk van IJzendoorn; G.J. Brenkman, 1834-1922; De smid te Aalst; Alarm in de Mars

 
 
NB. Een deel van deze digitale bestanden komen uit het archief van H. Arissen.

Adresgegevens

Provincialeweg 21
4032 NZ Ommeren
Tel. (0344) 60 74 31
b.g.g. (06) 10 71 09 90
E-mail: info@hkko.nl

Openingstijden
Van 1 april tot 1 november:

woensdag t/m vrijdag
van 13.00 tot 17.00 uur
zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur

Openingstijden
Van 1 november tot 1 april:

woensdag van 13.00 tot 17.00 uur

zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Niet in december
Lid worden? Klik hier!
Websitevragen? website@hkko.nl