SPECIALE BIJEENKOMST STREEKMUSEUM BARON VAN BRAKELL

Op maandag 27 mei vindt er een speciale avond plaats in het Streekmuseum Baron van Brakell ter gelegenheid van het verschijnen van het boekje Van heure zegge…, verhaole van Pitje, dat Peter H. Kegelaar, in de Betuwe beter bekend als Pitje, heeft geschreven. Het is het eerste deeltje in een nieuwe serie Van Brakells

Die Pitje is een echte Betuwse kjal met goede oren aan de kop. Daarmee heeft hij van jongs af aan veel verhalen horen langskomen – ook het kleine Pitje had al grote oren – en deze in het Middenbetuwse dialect voor ons opgeschreven. Bestaat dat dan, zo’n Middenbetuws dialect, zult u denken? Nee, natuurlijk niet. Ieder dorp in de Betuwe is trots op het eigen dialect. Gelukkig denkt en schrijft Pitje in een taal die iedereen in de Betuwe wel kan verstaan. Pitje zal die avond een aantal van zijn verhalen voorlezen. Daarnaast houdt Joke Honders van het Arend Datema Instituut voor streekhistorisch onderzoek een lezing over Betuwse geschiedschrijvers (zie foto). De avond wordt afgesloten met een quiz, waarin uw kennis van het Betuws dialect wordt getest, met als hoofdprijs natuurlijk het boekje Van heure zegge…, verhaole van Pitje.

De avond begint om 20.00 uur – inloop vanaf 19.30 uur – in het Streekmuseum Baron van Brakell, Provincialeweg 21 te Ommeren en de toegang is vrij voor iedereen.

 A.H. de Hartog, een Betuwse geschiedschrijver.


 

In dit archief kunt u van de eerder gehouden lezingen de inhoud nog eens nalezen met eventueel een aanvulling in de vorm van een verslag of nagekomen informatie.

Adresgegevens

Provincialeweg 21
4032 NZ Ommeren
Tel. (0344) 60 74 31
b.g.g. (06) 10 71 09 90
E-mail: info@hkko.nl

Openingstijden
Van 1 april tot 1 november:

woensdag t/m vrijdag
van 13.00 tot 17.00 uur
zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur

Openingstijden
Van 1 november tot 1 april:

woensdag van 13.00 tot 17.00 uur

zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Niet in december
Lid worden? Klik hier!
Websitevragen? website@hkko.nl