Archief mededelingen
======================

23 augustus 2020
De nieuwe ALV vindt plaats op maandag 5 oktober, aanvang 20.00 uur in het Dorpshuis te Kesteren.
Er zal dit keer geen lezing na afloop zijn.

De ledenvergadering is uitsluitend bedoeld voor leden van de Historische Kring Kesteren en Omstreken. U dient zich vóór 15 september aan te melden via secretaris@hkko.nl of telefoonnummer 06-30041312. Houdt u a.u.b. de website goed in de gaten voor het geval er onverhoopt opnieuw beperkende maatregelen worden getroffen. Als de vergadering niet doorgaat, zullen we daarvan melding maken.
De agenda vindt u in de Baron van eind augustus.


7 juli 2020
Het ADI is per 1 augustus weer open voor bezoekers. U dient zich van tevoren telefonisch aan te melden bij het ADI tijdens de openingsuren. (Zie elders op de site). Of via info@hkko.nl

In het museum zelf mogen vanaf 1 juli maximaal 50 bezoekers tegelijk zijn, wel op anderhalve meter afstand. Telefonisch aanmelden kan tijdens de openingsuren. Zie de website Streekmuseum Baron van Brakell.

Voor een bezoek aan de archeo-hotspot s.v.p. aanmelden bij archeologie@hkko.nl. Dit kan vanaf 1 augustus.
De woensdagavondopenstelling kan i.v.m. corona tot onbepaalde tijd niet doorgaan. Houdt u s.v.p. de website in de gaten.


7 juli 2020
Bestellen Tabula Batavorum 2020
Terugblik, het jaarboek van de Stichting Tabula Batavorum kunt u ook dit jaar weer bestellen. Het thema voor 2020 staat in het teken van de oorlogsherdenking en dan met name de bijzondere persoonlijke verhalen in het Rivierengebied.

Kosten

• € 6,50 bij zelf ophalen.
• € 11,50 bij verzending.

Bestellen

Om te bestellen stuurt u een mail naar penningmeester@hkko.nl met daarin uw lidnummer, uw naam, adres en telefoonnummer.
S.v.p. in de mail duidelijk aangeven of u de Tabula zelf komt ophalen of dat hij verstuurd moet worden.

Betaling

U dient het verschuldigde bedrag over te maken vóór 1 oktober 2020 onder vermelding van Tabula, lidmaatschapsnummer en adres. Dit voor een juiste afhandeling. Vorig jaar was er veel onduidelijkheid. Er wordt namelijk wel eens onder een andere naam gestort.
Op bankrekeningnummer: NL30 RABO 0331957183
Nb. Niet betaalde Tabula’s worden niet in behandeling genomen.

Zelf afhalen

Elke woensdag- of zaterdagmiddag bij het ADI in Ommeren ( vanaf 15 november).


2 juni 2020
Per 3 juni zal het Streekmuseum Baron van Brakell, weer beperkt geopend zijn. Details, zie website van het streekmuseum. Het aantal bezoekers is beperkt tot 30 juni 2020, tot 30 per dag. Reservering van bezoek is verplicht. Wat heeft dit voor gevolgen voor het Arend Datema Instituut, de Archeo Hotspot en ook de samenkomsten van de werkgroep Archeologie op iedere zaterdagmiddag? In het museum is een verplichte looproute, deze gaat door de gang waar de tentoonstelling is van de Gezichten achter de Verzetsgroep Johannes van Zanten. Hier zijn ook veel voorwerpen te zien uit onze streek, samengebracht door Sem Arends en Gertjan van Dorland.

De Archeo Hotspot, het Arend Datema Instituut, blijven tot en met 30 juni gesloten. Op deze wijze hebben we de gelegenheid om aanpassingen in deze afdelingen te doen i.v.m. de richtlijnen van het RIVM en door te werken met een minimaal aantal vrijwilligers, ontstaat de maximale ruimte om bezoekers in het gehele museum te kunnen ontvangen. M.b.t. de archeologische werkgroep, deze zal tot 30 juni op zaterdagmiddag niet bijeenkomen in het museum. De plaatsen waar men samenkomt zullen bij privé personen zijn. Wil je komen op zaterdagmiddag, neem contact op met Carel Versluijs en/of André van Ingen.

De algemene ledenvergadering die gepland stond op 23 maart 2020 in het streekmuseum Baron van Brakell, provinciale weg 21, te Ommeren hebben we helaas nog niet kunnen houden. Door alle eisen (1,5 meter afstand regels), is realisatie van een ledenvergadering in de zaal van het museum, praktisch niet mogelijk (maximaal 40 personen). We zullen moeten uitkijken naar een alternatieve locatie waar veel meer leden ontvangen kunnen worden.

Lezingen. Het aantal bezoekers van lezingen was in de afgelopen twee jaar stapje voor stapje gegroeid naar gemiddeld 90 per avond. Lezingen zijn belangrijk voor de vereniging, op deze wijze kunnen wij ons presenteren voor een breed publiek. Voor de lezing gevers is het ook altijd heel prettig als er een goede opkomst is. Mocht de 1,5 meter problematiek blijven, dan zullen we ook voor de lezingen naar een alternatieve locatie moeten uitkijken. Meer info volgt zo snel mogelijk.


19 maart 2020
In verband met het corona virus, is er in ieder geval tot 8 april geen woensdagavond openstelling.
Wij volgen de instructies van het RIVM. Communicatie gaat via de website.


19 maart 2020
De algemene ledenvergadering die gepland stond op 23 maart 2020 in het streekmuseum Baron van Brakell, provinciale weg 21, te Ommeren, moeten we helaas annuleren i.v.m. de risico’s rond het corona virus. Een nieuwe datum zal worden gepland nadat de risico’s op besmetting door het corona virus zijn geminimaliseerd. Wij zullen ons hierbij baseren op de informatie die we krijgen van het RIVM.

Dit geldt ook voor de woensdagavond openstelling van het Arend Datema instituut. De woensdagavond openstelling gaat in ieder geval niet door tot 8 april 2020.

Het streekmuseum baron van Brakell is vanwege dezelfde reden gesloten tot in ieder geval 6 april 2020.

Hopelijk komt er snel verbetering in de situatie.

Adresgegevens

Provincialeweg 21
4032 NZ Ommeren
Tel. (0344) 60 74 31
b.g.g. (06) 10 71 09 90
E-mail: info@hkko.nl

Openingstijden
Van 1 april tot 1 november:

woensdag t/m vrijdag
van 13.00-17.00 uur
zaterdag van 11.00-17.00 uur

Openingstijden
Van 1 november tot 1 april:

woensdag en zaterdag
van 13.00-17.00 uur

Lid worden? Klik hier!