OCHTEN

OCHTEN, heerl. in de Neder-Betuwe, prov. Gelderland, distr. Nijmegen, arr. en kant, Tiel, gem. Echteld; palende N. aan de Linge, hier Wetering genoemd, welke haar van Lienden en Kesteren scheidt, O. aan de heerl. Dodewaard, Z. aan de Waal, W. aan de heerl. IJzendoorn.
(Bron: van der AA, Aardrijkskundig woordenboek der Nederlanden, 1845)

 

Beschrijving

Afbeelding

Boerderij  ‘t Zand’ In Eldik (Ochten), afgebrand tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op de stoep de heer A. Booij, links van hem de heer Fintelman en rechts naast de stoep Frederik Hommersom (beter bekend als Frit van Booij), uiterst rechts Hermsen de metselaar.
Het Ochtense Fanfarekorps ‘Harmonie’ in 1914 opgesteld voor de woning van Dr. A.J. Kraay.
IJsbrekers op de dichtgevroren Waal in Ochten. Als het ijs niet werd gebroken kon het gaan kruien waardoor de schotsen op elkaar stapelden en zo een ijsdam vormden. Door smeltend ijs stroomopwaarts stuwde het water op wat tot een dijkdoorbraak kon leiden.
De openbare lagere school van Eldik. Deze stond aan de afrit van de dijk (tegen over het PGEM huisje wat er heden nog staat). Na de oorlog is de school opgeheven. Na nog even school te hebben gehouden bij de familie Van Meteren aan de Oudedijk moesten de kinderen voortaan in Ochten naar school.
Hoog water tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hier varen Duitse militairen bij café van Maurik (‘Veldzicht’, later de Goudrenet) over de Cuneraweg tussen Ochten en Kesteren (nu McDonalds).

 

 

Adresgegevens

Provincialeweg 21
4032 NZ Ommeren
Tel. (0344) 60 74 31
b.g.g. (06) 10 71 09 90
E-mail: info@hkko.nl

Openingstijden
Van 1 april tot 1 november:

woensdag t/m vrijdag
van 13.00 tot 17.00 uur
zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur

Openingstijden
Van 1 november tot 1 april:

woensdag van 13.00 tot 17.00 uur

zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Niet in december
Lid worden? Klik hier!
Websitevragen? website@hkko.nl